Suunnittele langaton lähiverkko

Langattoman lähiverkon hyödyntäminen suuremmassa mittakaavassa on iso investointi ja kattavan kuuluvuuden saavuttaminen vaatii tarkkaa suunnittelua. WLAN kartoituksella voidaan tutkia ja raportoida nykyisen verkon suorituskyky tai sitä voidaan käyttää tukiasema simulaatioiden avulla osana verkon suunnittelua.

Mikäli olet aikeissa hankkia suuremman kuin 10 tukiaseman verkon, on WLAN kartoitus ja kuuluvuuden suunnittelu perusteltua. Kokemuksemme mukaan tukiaseman sijoittelu vaikuttaa suurimmillaan yli 50% yksittäisen tukiaseman kuuluvuuteen ja suorituskykyyn. Ammattilaisen laatima tukiasemakartta takaa parhaan mahdollisen kuuluvuuden rakennuksen tai alueen kaikkiin osiin. Suunnitelmissa ja kartoituksessa voidaan simuloida myös suurten yleisöalueiden verkkotarpeet ja rakentaa tukiasemakartta palvelemaan esim. messuhallissa tai koulun juhlasalissa. Tällöin myös spektrianalyysin mittaamisen merkitys kasvaa ja laajan radiokaistan skannaukset löytävät kaikki radiohäiriön lähteet sekä takaavat häiriöttömän liikenteen ja tasaisen suorituskyvyn. Tavanomaisesta WLAN skannauksesta poiketen spektrianalyysillä löydetään myös analogiset häiriölähteet. Tällaisia voivat olla esim. iäkkäämmät langattomat mikrofonit, erilaiset Bluetooth IOT laitteet yms.

ITsPro on toteuttanut menestyneesti useita kymmeniä WLAN suunnitelmia eri organisaatioille. Lisäksi suunnittelemme ja toteutamme vuosittain Lahden kaupungin Lukioille langattomat lähiverkot sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin.

Myös linkkien suuntaus, testaus ja kartoitus ovat osa WLAN kartoitus ja suunnittelupalveluita.

Voit tarkastella esimerkkiraportteja koulurakennuksen kartoituksesta sekä Lukiolle YO-kirjoitusta varten laaditusta spektrianalyysistä.

PDF     WLAN Kartoitus esimerkkiraportti

PDF     WLAN-Kartoitus Spektrianalyysi

Pyydä rohkeasti tarjous!

Ota yhteyttä ja kysy lisää