Valvo ja raportoi Enterprise tasolla

Tietojärjestelmien määrä, painoarvo sekä vaatimukset kasvavat vuosi vuodelta. Jatkuvasti saatavilla olevaa tietojärjestelmää pidetään nykyaikana lähes itsestään selvyytenä ja häiriöt ovat harvinaisia poikkeuksia joita siedetään huonosti. Usein järjestelmän ylläpitäjä on vastuussa jollekin taholle järjestelmän saatavuudesta ja sopimuksiin sekä toimintamalleihin on kirjattu erilaisia SLA vaatimuksia, raportointivelvoitteita sekä sanktioita.

”Monipuolinen valvontajärjestelmä tekee tietojärjestelmien systemaattisen seurannan, raportoinnin sekä kehittämisen helpoksi”
–  ratkaisu: PRTG Monitor. ”Valvoo paremmin kuin isoveli”

Ilman kattavaa valvontaa on mahdotonta varmistua siitä, milloin järjestelmä on ollut saatavilla tai häiriötilassa. Lisäksi tietoturvavaatimusten, kuten GDPR:n myötä myös järjestelmien valvonta ja valvonnan raportointi korostuvat entisestään. Saksalaisen Paesslerin rakentama PRTG-monitor on kategoriassaan eräs maailman huipputuotteista. Toimiva valvonta on kuin tietohallinnon hermosto; kipu iskee välittömästi, jos jokin palvelu on alhaalla. Reaktiivisen toiminnan lisäksi voidaan asettaa pro-aktiivisia toimintarajoja, jolloin monimutkaiset järjestelmäviat huomataan jo ennen kuin ne aiheuttavat todellisia haittoja loppukäyttäjille. PRTG-monitor tarjoaa erittäin kattavat valvontakirjastot ja valvontasensoreiden määrälle asettaa rajoja ainoastaan taustajärjestelmän suorituskyky. Järjestelmää kehitetään erittäin aktiivisesti ja huoltolisenssiasiakkaalle myös tukipalvelu on ilmaista.

ITsPro on toteuttanut Paesslerin PRTG-monitorilla asiakasympäristöjen valvontaa jo vuodesta 2006. Tuote on kehittynyt pitkälle ja mahdollistaa erilaisia automatisoituja valvontatehtäviä aina muutaman kymmenen sensorin ilmaisesta järjestelmästä useiden tuhansien sensorien monikansallisiin järjestelmiin. Myös IOT järjestelmien monitorointi onnistuu samalla konsolilla, vain mielikuvitus on rajana kustomoitujen valvontasensoreiden toteutuksessa. Toimintoja voidaan laajentaa sekä hienosäätää myös tehokkaan API rajapinnan kautta joka tukee Python, EXE, DLL, PowerShell, Visual Basic sekä Batch Scriptingia. Näiden avulla monimutkaisellekin järjestelmälle voidaan rakentaa kattava end-to-end valvonta ja raportointi saadaan SLA-pohjaiseksi. Kustomoitavat raportit tuodaan ulos PDF-, HTML-, CSV- ja XML-muodossa. Lisäksi järjestelmä voidaan integroida ITSM järjestelmään useilla eri tavoilla.

Valvontarajapinnassa hyödynnetään seuraavia teknologioita:

  • SNMP: ready to use and custom options
  • WMI and Windows Performance Counters
  • SSH: for Linux/Unix and MacOS systems
  • Flows and Packet Sniffing
  • HTTP requests
  • REST APIs returning XML or JSON
  • Ping, SQL and many more

Voit testata järjestelmää laajamittaisesti XL1 (unlimited) tason lisenssillä 30 päivää, tai voit käyttää suppeamman järjestelmän monitorointiin 100 sensorin Freeware versiota, joka on siis täysin ilmainen ja toiminnoiltaan rajoittamaton.

Latauslinkki valmistajan sivuille: https://www.paessler.com/download/prtg-download

Kun hankit lisenssiä, niin pyydä tarjous suoraan meiltä tai kysy lisätietoja Lisenssihintamme ovat tyypillisesti 5-10% verkkolisenssejä edullisempia. Infrakonsulttimme vastaavat mielellään tarjousvaiheen kysymyksiin. Voit tilata järjestelmän meiltä myös ”avaimet käteen” periaatteella EU alueella.

PRTG-Monitor toteutuksemme skaalautuvat PK-yrityksen muutaman sadan sensorin valvontapalvelusta suuryrityksen oman tietohallinnon toteuttamaan SLA pohjaiseen valvontaan.

XL1 (unlimited) Asiakasreferenssimme Suomessa: Savon Voima Verkko Oy ja FläktGroup.

Kysy lisää